Het prikkelen van de fantasie

22 mei 2023

Een van de recensenten aan wie ik een exemplaar van mijn nieuwste boek stuurde, is Ans Stier. Zij recenseert o.a. voor Sophia Magazine. Ik ben erg blij dat mijn landkaarten en verhalen haar fantasie zo prikkelen en dat ze mijn boek met veel plezier gelezen heeft.

Hieronder volgt wat Ans Stier schreef over Schakelmagie:

Ik heb weer genoten. Bijgaand mijn recensie:

Voor Johanna Lime mocht ik “Interplanetair Boek III; Schakelmagie” lezen en recenseren waarvoor mijn hartelijke dank.

Recensie Interplanetair Boek III; Schakelmagie – Johanna Lime

Samenvatting

Daniël en Irene reizen af naar Calliope. Wanneer op de heilige plaats van de Boselfen het huwelijk van Malon en Elibu voltrokken wordt, verdwijnt Daniël spoorloos. Om erachter te komen waar haar man gebleven is, moet Irene het orakel raadplegen.

De wereld van de Boselfen kent vele geheimen. Experimentele talismans zijn het grootste gevaar. Het orakel ziet iets verschrikkelijks in haar visioen. Als Elibu dat hoort, wordt ze woest. Irene ontdekt waar de wisselende stemmingen van de Woestijnelf vandaan komen. Ze moeten naar de plek die Elibu nooit meer wilde bezoeken.

In hun zoektocht naar Daniël trotseren de vrienden vele gevaren. Zelfs als het hun zal lukken om de vijand te stoppen, is de verandering die ze moeten ondergaan revolutionair.

Leeservaring

Schakelmagie is het derde, en laatste deel uit het drieluik Interplanetair. Het boek opent met kaartjes van de omgeving van de twee planeten waar het verhaal zich hoofdzakelijk afspeelt. Leuk om dit te bestuderen voordat je begint met lezen. Het prikkelt je fantasie. In dit boek komen we dezelfde hoofdpersonen Daniël en Irene weer tegen, evenals de mix aan personages van verschillende planeten. Allemaal heel verschillend maar met de overeenkomst dat ze magiër zijn. Samenwerking, vriendschap en vertrouwen zorgen dat het geheel meer is als de som der delen. Dit komt tot uitdrukking in een spannend avontuur.

De schrijfstijl van de auteur is heel beeldend. De auteur weet je fantasie te prikkelen waardoor je je goed voor kan stellen hoe de omgeving en personages eruit zien. Je kunt hier heerlijk over fantaseren. Ook dit fantasie verhaal heeft science fiction elementen in zich maar ook herkenbare dingen uit ons leven met mooie en bijzondere namen. Het verhaal leest soepel weg. De schrijfstijl is prettig. Duidelijke niet te lange zinnen en hoofdstukken van een prettige lengte. Boven de hoofdstukken is vermeld op welke planeet je je op dat moment bevind. Handig om je even bij de les te houden m.b.t. de locatie.

De trilogie Interplanetair is als het ware een volgende generatie op de trilogie De Vergeten Vloek. Dit boek heeft weliswaar andere personages en speelt zich af in een andere tijd, maar je hebt wel herkenning van dingen uit de De Vergeten Vloek Serie.

Ik vond het tot slot erg leuk om te lezen dat de auteur bezig is om de volgende generatie te schrijven; de serie Magische Alliantie. Ik kijk ernaar uit om door middel van deze series de geschiedenis van dit planetenstelsel en haar bewoners verder te kunnen volgen.

De auteur Johanna Lime was het pseudoniem van het duo Marjo Heijkoop en Dinie Boudestein. Marjo en Dinie schreven al in hun kindertijd samen verhalen. Vanaf 2011 zijn ze samen fantasyboeken gaan schrijven met een vleugje science fiction. Dinie Boudestein overleed op 23 december 2018 aan kanker. Marjo Heijkoop is alleen verder gegaan onder het pseudoniem Johanna Lime.

Algemene Informatie

Titel: Schakelmagie; interplanetair boek 3

Auteur: Johanna Lime

Uitgeverij: Zilverbron

Jaar van uitgifte: 2023

Genre: fantasy-science fiction

ISBN: 978 94 6308 4796

Mijn reactie:

Dank je wel voor de mooie recensie, Ans. Fijn dat je fantasie geprikkeld werd door de kaarten en het verhaal.

Groeten van Johanna Lime

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.