Begonnen aan deel 2 Ruige Rotsen

25 april 2023

Tijdens Camp NaNoWriMo van de maand april 2023 begon ik met het schrijven van het tweede deel van de serie Magische Alliantie. Daarvoor had ik het manuscript van deel 1 Woest Water alweer een paar keer herschrijven en de nieuwe wereld van KIlama UZ54, de planeet van de draakmensen in Auriga, drong zich aan mij op.

Tijdens het schrijven bleek dat ik ook goed kan schrijven zonder dat ik het plot tot in de puntjes van tevoren al heb uitgewerkt. Het ging niet helemaal organisch omdat ik in grote lijnen al had bedacht wat ik per hoofdstuk wilde, maar toch. Ik had nog geen scènes bedacht en heb ze deze keer na het schijven van een hoofdstuk pas in mijn plotschema ingevuld.

Tijdens deze Camp NaNoWriMo heb ik de eerste 40.404 woorden van Versie 1 geschreven. Omdat ik mijn doel tussentijds van 50.000 woorden naar 40.000 woorden heb teruggebracht (wat mag bij een Camp), ben ik winnaar geworden van deze Camp NaNoWriMo. Het verhaal is nog lang niet af, de rest volgt in de komende maanden. Hoofdstuk 11 is waar ik nu gebleven ben. Wees niet ongerust, dit boek staat gepland voor 2025. dus ik heb nog ruim de tijd om het te schrijven en daarna nog een paar keer te herschrijven voordat het naar de uitgever gaat.

De wereld van Kilama UZ54 is sinds Interplanetair flink gegroeid. Ik heb een systeem bedacht rond dertien draken, vier draken van de adellijken en negen van magische families. Wie daar niet bij hoort is een gewone burger op KIlama UZ54 en heeft als achternaam van Kilama. De middenstand en de hogere stand hebben andere achternamen. Die van de draakman Zavis is in de trilogie Interplanetair nog niet bekend, maar in Magische Alliantie krijgt hij een achternaam. Van Kanemi is zijn familienaam. Het gaat er op Kilama UZ54 iets anders aan toe dan op de aarde. Daarom is zijn dochter Syldra van Yasashi en heeft ze dus een ander achternaam dan haar vader. Zij is het hoofdpersonage in dit tweede deel en ze gaat samen met Zavis in een bergachtige streek wonen. Vandaar de Ruige Rotsen. In die bergachtige streek gebeurt het.

In deel twee krijgt Syldra hulp van haar vriend, Astar, die ze in deel 1 heeft ontmoet. In Woest Water was Astar de hoofdpersoon van het verhaal. De serie Magische Alliantie wil ik zo organiseren, dat er steeds tweeluiken zijn. Zes boeken geeft dus drie tweeluiken. Hoe ik het aan wil gaan pakken en wat er per deel gebeuren gaat, wordt van lieverlee steeds wat concreter voor mij.

Ik ga nu weer een poosje aan personages tekenen en lijstjes voor hun karakters invullen, nog wat bedenken over hoe de gebeurtenissen opgeschreven gaan worden, en dan schrijf ik weer door.

Dit is de cover die ik voor het Camp NaNoWriMo project van april 2023 heb getekend.

Groeten van Johanna Lime