Wereldbouw Interplanetair 3 Schakelmagie, week 1

22 april 2023

Zilverboekenclub 20 april 2023

In de Zilverboekenclub, een pagina op Facebook van uitgeverij Zilverspoor en Zilverbron, de auteurs en de lezers van hun boeken, komt maandelijks een rubriek over wereldbouw aan bod. Georganiseerd door Larissa Klein Bennink. Dit is de eerste week van vier weken van de rubriek wereldbouw, over Schakelmagie.

WEEK 1

Calliope de planeet van de Boselfen

Calliope is een planeet in het sterrenbeeld Gemini, bij de ster Mekbuda. Om diezelfde ster draait ook Kwerpardië. Hoewel Calliope het ruimtereizen kent, maken voornamelijk de handelsschepen gebruik van de enige ruimtehaven die er is. De beroemde Aol de Calliope (bier) wordt geëxporteerd, evenals heerlijke soorten (diepvries)groenten, zoals paarse boontjes. Een importproduct van de laatste tijd komt van Beriyi4, dat zijn de accuwagentjes, de buntai met vier wielen of de toraiku met drie wielen. Om van de ruimtehaven naar de hoofdstad Elunore te komen, huren Daniël, Irene en Zavis deze wagentjes bij Luno’s kabats.

De hoofdstad van Calliope is Elunore, waar ook het paleis van koning Philippe Bollophar staat. Dat paleis is de plaats waar de gasten voor huwelijk van Malon Olaris en Elibu Pherel zich als eerste verzamelen, voordat ze door de Poort van Elunore vertrekken naar de open vlakte Eaphore die in het Lunorische Woud ligt. Op die open vlakte in het bos wordt het huwelijk voltrokken voor de boomgod Tisalder, een boomgod die een mensengedaante aan kan nemen en kan spreken. Hij maakt ook wandelingen door de bossen en je zou Hem dus ook elders op de planeet tegen kunnen komen.

Behalve het Lunorische Woud heeft Calliope ook nog het Woud van de Koningsherten en het Elfentiesbos. Elfenties zijn speciale bomen die eveneens een menselijke gedaante aan kunnen nemen en kunnen spreken, maar zij staan altijd op dezelfde plek. Op Calliope leven er verder Iewies, dat zijn dan weer struiken die kunnen lopen en praten. De wereld van de Boselfen is een magisch gebied waar zulke dingen mogelijk zijn. Bovendien is de grond vruchtbaar en worden er uiteenlopende soorten groenten gekweekt, zoals groene en paarse boontjes, slasoorten en allerlei andere heerlijkheden, die goed passen in een vegetarisch menu.

Bij welk boek of bij welke boeken hoort deze wereld?

Deze wereld hoort bij Interplanetair boek 3 Schakelmagie van Johanna Lime

Link naar boek of boeken van deze auteur (op artbooksshop)

https://www.artbooksshop.com/search/?search=Johanna+Lime