Een serie van zes boeken

2 februari 2023

Na het schrijven van het debuut Schimmenschuw, trilogie De Vergeten Vloek en trilogie Interplanetair, ben ik nu begonnen aan het schrijven van het eerste boek van een serie van zes. Deze serie heeft de titel: Magische Alliantie. Hij begint twintig jaar na het laatste boek van Interplanetair. Er wordt dus weer een sprong gemaakt naar een volgende generatie, net zoals dat tussen De vergeten vloek en Interplanetair ook is gebeurd. Hierdoor kunnen de series los van elkaar worden gelezen, hoewel ik het zelf natuurlijk aanbeveel om al mijn boeken op volgorde te lezen. Ik begrijp echter dat het een beetje veel wordt, als je er pas aan begint.

Ik ben van plan om deze nieuwe serie zo in te delen dat de zes boeken zullen bestaan uit drie tweeluiken. Dus deel 1 en 2 horen bij elkaar vanwege de hoofdpersonages, deel 3 en 4 hebben twee andere hoofdpersonages en deel 5 en 6 hebben weer twee andere hoofdpersonages. In alle delen zullen de zes oorspronkelijke leden van de Magische Alliantie, die zich heeft gevormd in Schakelmagie, ook een belangrijke rol spelen. Zij zijn de ouders de hoofdpersonen.

Voor zover ik het nu heb gepland, gaat Magische Alliantie er zo uitzien:

Boek 1 – Woest Water – speelt zich af op de planeet Swanase en heeft als hoofdpersonage een hybride zwaanmens/vismens met de naam Astar Natas – een van drie de Water Wachters die een milieudelict ontdekken in de diepzee van de planeet. (planning 2024)

Boek 2 – Ruige Rotsen – speelt zich af op de planeet Kilama UZ54 en heeft als hoofdpersonage een draakvrouw met de naam Syldra van Yasashi – de dochter van Zavis van Kanemi. Ik moet nog bedenken wat zij precies voor avontuur meemaakt, maar het heeft in elk geval iets te maken met draken. (planning 2025)

Boek 3 – Grof Geweld – speelt zich ergens af in het koninkrijk Berinyi met 5 planeten en heeft als hoofdpersonage Darmeta Attholred – de dochter van Daniël en Irene uit Interplanetair. (planning 2026)

Boek 4 – Kleine Kwellers – speelt zich af op een van de planeten van het koninkrijk Laskoro en heeft als hoofdpersonage Turian Attholred – de zoon van Daniël en Irene uit Interplanetair. (planning 2027)

Boek 5 – Wanordelijk Woud – speelt op Calliope en heeft als hoofdpersonage de elfin Celena Olaris – de dochter van Malon en Elibu. (planning 2028)

Boek 6 – Zinderend Zand – speelt zich af op Kwerpardië en heeft als hoofdpersonage de elf Elduma Olaris – de zoon van Malon en Elibu. (planning 2029)

Of de werktitels ook echt de titels van de boeken worden, weet ik nu nog niet en bovendien kan er in de loop der jaren nog van alles veranderen aan mijn plannen. De uitgever moet het er natuurlijk ook mee eens zijn en hopelijk blijf ik gezond en lukt het me om dit allemaal te schrijven. De contracten met Zilverbron zijn getekend, dus de planning klopt.

Gisteren heb ik versie 2 van Woest Water geschreven en dat verhaal staat er nu als manuscript. Ik ga aan de slag om het nog een paar keer te herschrijven en te redigeren. Daarbij let ik erop of ik niets vergeten ben in het plot en of het allemaal logisch genoeg in elkaar steekt. Of de personages kloppen en of de details misschien nog net wat beter kunnen worden uitgewerkt. Dat soort dingen dus.

Om dit schrijfproces te volgen kunt u wellicht beter mijn blogsite johannalime punt com in de gaten houden, dat is de plek waar ik meestal het nieuws over mijn schrijfproces vermeld.

Groeten van Johanna Lime