Interplanetair 3 Schakelmagie – de hoofdredactie is klaar

17 december 2022

Gisteren hebben Tamara Geraeds en ik de laatste hand gelegd aan ronde 2 van de hoofdredactie. Het manuscript van boek 3 van Interplanetair gaat nu weer naar de uitgever. Daar wordt het verder opgemaakt, zodat het naar de drukker kan.

Of het boek werkelijk volgens de opgegeven planning in januari 2023 uit zal komen, is nog de vraag. Ik hoop erop dat het in het eerste kwartaal van 2023 daadwerkelijk op de markt kan komen, misschien wel weer in het weekend van de HSFCon, zoals dat ook gebeurde met Geestenpoort vorig jaar.

Ik ben zelf zeer content met hoe het verhaal uit de redactie is gekomen. Het is een prachtige afsluiter van de trilogie waarin er eindelijk een antwoord komt op de vraag of Laskoro en Berinyi elk een zetel krijgen in de Galactische Vereniging van Planeten. Binnenkort zal het derde en laatste deel van Interplanetair er dus ook zijn. Ik houd u op de hoogte.

Intussen werk ik alweer aan een nieuwe serie van zes boeken (drie tweeluiken) met de hoofdtitel Magische Alliantie, die zo’n twintig jaar later begint als het einde van Interplanetair. Ieder boek krijgt een nieuw hoofdpersonage dat met een probleem te maken krijgt en hulp van een ander personage uit hetzelfde tweeluik. De schakelmagiërs komen in deze serie opnieuw voor, maar dan als de ouders van de kinderen om wie het draait. Ze staan bij uitgeverij Zilverbron gepland voor 2024, 2025, 2026, 2027, 2028 en 2029. Dus als alles naar wens verloopt, zal er ieder jaar een nieuw boek aan mijn Epische Space Opera worden toegevoegd. De sterrenkaarten heb ik inmiddels weer getekend en ook de planeet Swanase waarop het eerste boek zich af zal spelen.

Voor u wordt het de hoogste tijd om al mijn eerder uitgegeven boeken alvast te gaan lezen en de belevingswereld te leren kennen, als u dat nog niet heeft gedaan. Ik wens u daar veel leesplezier mee.

Groeten van Johanna Lime