Wereldbouw – Drie kenmerken van Nikos Alma

Wereldbouw voor Schimmenschuw

(Als je niet van spoilers houdt en je moet Schimmenschuw nog lezen, dan kun je beter niet doorgaan met het lezen van deze blog. Maar als je nieuwsgierig bent naar onze verbeeldingswereld, lees dan gerust verder.)

Oorspronkelijk geplaatst 29 juli 2018 op de website Schimmenschuw

Drie kenmerken van Nikos Alma die Kamilia’s zoektocht op Chyndyro verlichtten

In ons boek Schimmenschuw komt Kamilia Arras in een ver verleden op Chyndyro terecht en ze moet daar moeilijke opdrachten vervullen. Onderweg krijgt ze vrienden die haar helpen.

Warfield Arras, de vagebond die door Raven Ming met Kamilia wordt meegestuurd om haar op haar lange reis te beschermen.

Valerio Wylderlee, de page die vlucht voor de vleierijen van een Magia en op zoek is naar zijn broer.

Nikos Alma, een oude Klawiccy (magiër die alleen door hard studeren spreuken leren kan) die ooit tegen de Rode Draak gevochten heeft.

Charlotte Jonas, een druïde uit het land van Morane, op zoek naar braaknoten en allerlei andere ingrediënten voor drankjes.

Robin Khandolley, een vluchteling uit het land van Lyoncourt die struikrover is geworden.

 

Het hoofdpersonage, Kamilia Arras, komt van Laskoro en is door Avatars naar het verleden gestuurd. Zij ziet en hoort geesten en speelt met tarotkaarten voor waarzegster in het circus van Tulle.

 

Nikos Alma is een oude man, maar hij beheerst zijn vuurmagie als de beste. Kamilia ziet hem als de wijze opa die ze nooit gekend heeft. Nikos helpt haar en haar vrienden tijdens de lange reis. Hij geeft wijze raad en amuseert de groep met sterke verhalen over zijn vele ooms. Hij kan ook een aardig deuntje fluiten. Nikos heeft veel meegemaakt in zijn leven, wat in de loop van de tijd tevoorschijn komt. Zijn wens is om alle landen van Chyndyro te zien, daarom wil hij mee.

 

Voorbeelden van de kenmerken van Nikos uit het boek Schimmenschuw:

Zijn wijze raad

“Nikos legde zijn hand op haar schouder. ‘Het is goed, Kamilia. Woede moet naar buiten komen, als je dat steeds opkropt ga je er uiteindelijk aan kapot. Je doet het prima. Die Attholreds verdienen het.’

Kamilia kreeg het er warm van. Het was ook zo’n verdraaide zoektocht, ze moest zich toch wel verdedigen?”

Zijn sterke verhalen

“Nikos keek haar triomfantelijk aan en begon aan een verhaal. ‘Mijn oom, die bergbeklimmer was…’ begon hij.

‘Hoeveel ooms heb je eigenlijk?’ vroeg Warfield.

‘Hou je mond, rakker, luister en huiver!’ Nikos’ ogen glommen.”

Zijn vrolijke noot

“Kamilia pakte haar kompas uit een buideltje en keek erop. Ze liepen nu al een poosje in de richting westzuidwest. Het landschap was vlak. De weg liep als een rechte streep door het veld.

Charlotte zette een lied in. Daar werd de reis een stuk vrolijker door. Kamilia kreeg er een warm gevoel van. Vooral toen Nikos ook nog eens zijn fluit pakte en de liederen mee begon te spelen.”

©

Copyright Johanna Lime

Nieuwsgierig geworden naar onze boeken?

Zin om er een (gesigneerd) te kopen?

Laat een reactie achter, dan nemen we per e-mail contact met je op.