De magische dynastieën en hun vlaggen

Wereldbouw voor Schimmenschuw

(Als je niet van spoilers houdt en je moet Schimmenschuw nog lezen, dan kun je beter niet doorgaan met het lezen van deze blog. Maar als je nieuwsgierig bent naar onze verbeeldingswereld, lees dan gerust verder.)

Oorspronkelijk geplaatst op 17 maart 2018 op de website Schimmenschuw

Dit is een blog over © Eibor Risoklany. Zo noemen we de verbeeldingswereld die in onze verhalen gebruikt is. Deze verbeeldingswereld komt voor in ‘De wording van Chyndyro’, ‘Schimmenschuw’, in de trilogie: ‘De vergeten vloek’, in ‘De slangenvrouw’ en zelfs in ‘Het kereltje dat crashte in Loppersum’.

In Schimmenschuw moet Kamilia door de zeven landen reizen die geregeerd worden door een patriarch of matriarch van een magische dynastie. Elke familie heeft zijn eigen soort magie en zijn eigen vlag, met op de knop van de vlaggenstok een heraldisch wapen.

De dynastie Ming is van de zielmagiërs, de kleuren van hun vlag zijn oranje en zwart, het heraldische wapen is een draak. Valt de kroon je op? Die heeft hij omdat Ming in ‘Sluimerend vuur’ de leiding heeft over heel Chyndyro. (We begrijpen je verbazing). Ming heeft in ‘Schimmenschuw’ een leger dat bestaat uit ridders en boogschutters. Valerio is een page in dat leger, Warfield leert er boogschieten. Kamilia en haar vrienden reizen te paard van Sisiliah naar Erdre.

Dit is de vlag van Ming.

De dynastie Gettferdrey is van lichaammagie, de kleuren zijn bruin en wit, het heraldische wapen is een beer. In het leger van Gettferdrey zitten ruiters die behalve met het zwaard ook met speren bewapend zijn. Gettferdrey heeft prachtige paarden. Zwarte paarden en witte beren staan symbool voor de Avatars van deze dynastie.

Dit is de vlag van Gettferdrey.

De dynastie Morane is van geestmagie, de kleuren zijn paars en wit en hun heraldische wapen is de slang. Morane heeft zwaardvechters, boogschutters en lansiers. Een van de schildwachten heeft een morgenster als wapen. De adelaar en de slang staan symbool voor de Avatars van deze dynastie. Op de grens tussen Attholred en Morane staat een kazerne van Morane die wit en paars geschilderd is.

Dit is de vlag van Morane.

De drie dynastieën, Ming, Gettferdrey en Morane, zijn de families van de dynamiekmagie. Deze magie hoort bij leven en dood, lichaam, geest en ziel, gedachten, gevoelens, (helder|)horen, (helder)zien, (helder)ruiken en proeven, stilstaan en bewegen.

De vier dynastieën van de elementenmagie volgen hieronder. Deze families kunnen een van de elementen, vuur, aarde, lucht en water, voor allerlei doeleinden gebruiken.

De dynastie Attholred is van vuurmagie, de kleuren zijn rood en groen en hun symbool is een rode roos. Attholred gebruikt vuurmagie voornamelijk in de strijd en in dienst van hun Avatars, ze schrijven spreuken en mantras. De roos is het symbool van Gratia, de vleermuis van Ignaz. In ‘Schimmenschuw’ heeft deze familie zowel voetvolk als een vloot. Kamilia en haar groep reist met een huifkar naar de hoofdstad Igni.

Dit is de vlag van Attholred

De dynastie Baksy is van aardemagie, de kleuren zijn groen en zwart, het heraldische wapen bevat eikels. Andere symbolen zijn walnoten, bramen, herten, wilde zwijnen en eekhoorns. Baksy kan met het element aarde mensen in steen veranderen of voor aardbevingen zorgen. Het leger heeft behalve ridders en boogschutters met langbogen ook bijlvechters. Het is voornamelijk voetvolk, maar Baksy bezit ook krachtige paarden die gewend zijn aan een berglandschap.

Dit is de vlag van Baksy.

De dynastie Lyoncourt is van luchtmagie, de kleuren zijn blauw en wit, hun heraldische wapen is een leeuw. Dit dier verwijst naar de leeuwin Leona. Lyoncourt gebruikt de elementenmagie lucht soms om te kunnen vliegen. Magiërs van deze familie kunnen het, wanneer ze zich er op toe leggen, zelfs laten bliksemen. Er komen grote denkers voor in deze dynastie. De gele lelie staat, behalve de leeuwin, ook symbool voor Lyoncourt.

Dit is de vlag van Lyoncourt.

De dynastie Toliano is van watermagie, de kleuren zijn lichtblauw en lichtgroen en het heraldische wapen is de schelp. Andere symbolen zijn de dolfijn en de gans. Toliano kan elementenmagie gebruiken om water te bevriezen. Zij hebben net als Attholred een marine. In ‘Schimmenschuw’ is er in het land van Toliano een toernooi georganiseerd.

Dit is de vlag van Toliano.

 

©

Copyright Johanna Lime

Nieuwsgierig geworden naar onze boeken?

Zin om er een (gesigneerd) te kopen?

Laat een reactie achter, dan nemen we per e-mail contact met je op.