Recensie van Marijke Wakkee voor Schimmenschuw

Deze is van 14 januari 2019

 

Bij een boeken-winactie van november 2018 won Marijke Schimmenschuw. Ze schreef deze recensie over het boek:

Ik wil meer!

Schimmenschuw gaat over een 16-jarige die schimmen ziet en daar bang voor is.

Kamilia woont bij haar oma.

Op een dag verdwijnt ze en komt in een andere wereld terecht, waar ze artefacten moet verzamelen en angsten en draken moet overwinnen om weer terug te kunnen naar haar eigen wereld.

Gelukkig ontmoet ze tijdens haar queeste de nodige vrienden en helpers.

Of het haar gaat lukken om terug te komen in haar eigen wereld? Dat verklap ik niet, daarvoor moet je het boek echt zelf lezen. Overigens, al is de hoofdpersoon een 16-jarige, het boek is geweldig leuk voor alle leeftijden.

Het boek begint met een indrukwekkend stuk, waarbij ik een paar keer moest slikken. Je zit meteen in het verhaal en wil weten hoe, wie, wat en hoe verder. Mooie vragen worden dus meteen opgeworpen waardoor je verder wil lezen.

Schimmenschuw wisselt leuke, grappige en spannende momenten af en heeft een mooie balans daarin. Dit boek leest ontzettend lekker weg. Misschien zelfs iets te lekker, want voordat ik het wist was het verhaal uit. Vooral de laatste hoofdstukken waren echt geweldig goed, origineel en spannend.

Er zat 1 puntje in het begin van het verhaal wat mij persoonlijk een beetje stoorde en wat ik liever iets beter uitgewerkt had gezien (maar het boek had voor mij sowieso dikker en meer mogen zijn, zo leuk is het zeker)

Voor de rest zit er een heerlijke dot humor in, mooie spanning, goede uitgewerkte details over magie met zelfs een hele leuke twist op het einde.

Wat mij betreft is dit boek zeker een aanrader om te lezen. Schimmenschuw is een boek dat me heel nieuwsgierig maakt naar de serie die los van dit deel te lezen is.

4 sterren

Dank je wel, Marijke!