Gastrecensie bij Qreative Minds – Recensies van Vanessa

Deze is van 4 mei 2017

In april 2017 werd er een winactie georganiseerd door Qreative Minds – Recensies.

Vanessa won ons boek Schimmenschuw.

Zij heeft de volgende 4 sterren gastrecensie geschreven.

 

Enige tijd geleden won Vanessa Delaey het boek ‘Schimmenschuw’, geschreven door Johanna Lime. Wij vroegen haar om een gastrecensie over het boek te schrijven.

Het hoofdpersonage in Schimmenschuw is Kamilia Arras. Ze woont bij haar oma op de planeet Laskoro. Wanneer het zomercircus van Droam naar haar woonplaats Tulle komt, krijgt ze het idee om in de huid van een waarzegster te kruipen. Maar wanneer ze beslist om haar eigen toekomst te zien, loopt het helemaal fout. Ze valt door een tijdpoort waar ze in het verre verleden door Avatars meegenomen wordt naar de zusterplaneet Chyndyro. Daar moet ze haast onmogelijke opdrachten uitvoeren om te kunnen terugkeren naar haar eigen wereld. Er wordt van haar verwacht dat ze de zeven sterpunten verzamelt, waarmee de zevenster – een sleutel die toegang verschaft tot de tijdpoort – kan worden gevormd.

Tijdens haar zoektocht reist ze door de zeven verschillende landen van Chyndyro, waar ze geholpen wordt door verschillende mensen en zelfs magiërs. Samen beleven ze een heleboel avonturen. Zo krijgen ze onder andere te maken met levende doden en nog veel meer andere vreemde wezens. Ondertussen komt ze er ook nog eens achter dat ze een magische gave heeft, ze kan namelijk schimmen (de geesten van overledenen) zien. Maar ze ziet niet enkel die van mensen, maar ook van een aantal zeer bijzondere draken.

Het eerste wat me aan het boek opviel was de mooie cover. Het wekte onmiddellijk mijn interesse op, waardoor ik meer over het boek wou weten. Het heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Ik vond het een zeer leuk verhaal om te lezen. Zo leuk dat ik veel moeite had om het boek aan de kant te leggen. Het is vlot geschreven en ik kon me goed inleven in het verhaal en de bijhorende personages. Het sprak me ook enorm aan dat Kamilia over de gave beschikt om overledenen te zien. Nog een pluspunt was het feit dat er draken in het verhaal voorkomen. Het boek is een goede combinatie van vriendschap, humor, romantiek en spanning. Kortom, een must-read voor degenen die houden van fantasy en interesse hebben voor het bovennatuurlijke.

Volg deze link voor het originele bericht

Dank je wel Vanessa en dank jullie wel Qreative Minds – Recensies!