Ferry Visser las Schimmenschuw en gaf een recensie

 

Deze kwam op 8 januari 2017

Eerder, op 27 november 2016 schreef Ferry Visser dit al over ons korte verhaal ‘De wording van Chyndyro’ dat wij bij wijze van promotiemateriaal uitdeelden aan de eerste honderd kopers van Schimmenschuw. Het is het scheppingsverhaal van onze verbeeldingswereld Eibor Risoklany.

Hier schreef Ferry dit over:

‘Deze middag heb ik ‘De wording van Chyndyro’ gelezen van Johanna Lime.’ (Marjo Heijkoop en Dinie Boudestein).

‘Meeslepend, sprookjesachtig, fantasierijk en intrigerend.

Kortom ik wil meer Johanna Lime!’

 

En we kregen meer! Want Ferry las ook onze roman Schimmenschuw.

Dit is zijn recensie:

Nadat ik het laatste deel van de Deltora serie van Emily Rodda had gelezen, ben ik lange tijd op zoek geweest naar een alternatief, dat net zo spannend en sprookjesachtig was als deze geweldige serie. En eindelijk heb ik dat boek gevonden: ‘Schimmenschuw’ van Johanna Lime.
De personages in het verhaal zijn geloofwaardig, erg sterk neergezet en hebben een grote herkenbaarheid. Dit laatste versterkt de intensiteit van het verhaal, omdat ik de personen die ik herken vervolgens als het personage voor me zie. Naast de avonturen van de hoofdpersoon Kamilia heb ik genoten van het doen en laten van de volgende personages: Frederika en Yvonne Gettferdrey, Samson en Sanctaturian Attholred, Scarlett Baksy en Jack Toliano.
Daarnaast is Chyndyro, de wereld die Johanna Lime geschapen heeft erg sprookjesachtig. Naast de avatars bevat de wereld geweldige fantasiebeesten, fantastische rijken en veel sfeervolle locaties waaronder de Keibergen, waar je als lezer wel verliefd op moet worden.
En wat mij ook erg heeft aangesproken is dat als een iemand in het verhaal dood gaat (of dood is), dat niet meteen wil zeggen dat hij niet meer meedoet in het verhaal. Met name de drakengeesten zijn geweldig!
Tot slot hoop ik dat er nog veel meer boeken gaan verschijnen over Chyndyro. Met Johanna Lime heeft deze wereld twee geweldige kronikeurs, die hopelijk nog veel meer heerlijke verhalen gaan vertellen over deze fantastische wereld.

Zoals u zult begrijpen, zijn wij hier heel trots op.

Johanna Lime